2011. február 21., hétfő

Lábadozás

Már egy hete dolgozok, de még csak most kezdem jobban érezni magam. Csak azt sajnálom, hogy amíg betegszabin voltam, nem tudtam jobban kihasználni az időt. Próbáltam én alkotni, de nem igazán tudtam rávenni magam: az agyam már rég megvarrt egy csomó dolgot, a testem meg csak hevert tétlenül :-)
Na jó, egy kicsit azért sikerült csinálni is valamit: kibéleltem végre a kosaram, meg varrtam egy edényfogót is.
Hiába, most ez a pöttyös anyag a gyengém :-)
Aztán a múlt hét elején a kisebbik tesóm bejelentette, hogy bálba megy. Ez eddig rendben is volt,  csakhogy utána azt is közölte, hogy a szép új ruhájára megkötőt kellene varrni fekete bársonyból - jelenleg ugyanis a masnis korszakát éli. És hát nem jönne rosszul egy kis fekete táska sem. Az eredmény: gúvadó szemek két estén keresztül a hímzőráma és a varrógép mellett, masni a szép ruháján, és egy ilyen kis fekete táska:
De a gúvadó szemek nevetősek lettek, amikor tesóm a nyakamba ugrott örömében....




2011. február 16., szerda

Újra játék

Újabb játékra lehet jelentkezni, most Tyra-nál! Itt lehet jelentkezni. A nyeremény egy szép könyv:
 Jó játékot!

2011. február 14., hétfő

Influenza után

Végre ismét jobban érzem magam. Sajnos a gyógyulás még nem tökéletes, de már nincs lázam, nem fájnak az izületeim, és a torkom sem akar lángra lobbanni. Elég nehezen ment a gyógyulás, alig lehet kikecmeregni ebből a betegségből.
Semmihez sem volt kedvem, pedig titokban örültem egy kicsit, hogy itthon lehetünk, de csak feküdtem az ágyban, mint egy darab fa. Egyszer nekifogtam, hogy legalább a kosaramba megvarrom a rég tervezett bélést, de 2 napig tartott, mire elkészültem vele - borzasztó lassú voltam. 
Persze azért a nagy lebetegedés előtt még sikerült alkotni valamit:
Ezt a táskát tesóm barátnőjének készítettem. Elég masszívra sikerült, mivel az anyaga erős munkaruha-vászon, plusz még vastag közbélést is varrtam bele. (A bari azért jó puha rajta, mert fehér polárból van). Cipzáros, bélelt, belül kicsi zseb - full extrás :-)
És persze magamnak is varrtam egy tatyót:
Ez nem anyira masszív, mivel eredetileg szatyornak készült, de annyira megtetszett, hogy varrtam bele egy vékony bélést, és hosszabb fülekkel láttam el. Így lett nekem is új táskám :-)